KMO Portefeuille

Flamand & Partners is een erkend dienstverlener voor het domein Algemeen advies en het domein Strategisch advies inzake Bedrijfsoverdracht en –overname.Hieronder vindt u onze erkenningscertificaten:
Erkenning -certificaat Guy Flamand Strategisch adviesErkenning certificaat pijler ADVIES algemeen

  Erkenning - certificaat Strategisch Advies algemeen

Flamand & Partners ondersteunt uw onderneming met diverse opleidingen en advies op maat. Dankzij onze erkenning kan u als ondernemer uw aanvraag indienen bij het Agentschap Innoveren & Ondernemen en zo genieten van de vernieuwde kmo-portefeuille.

De kmo-portefeuille is veruit de meest gebruikte en wijdverspreide subsidie voor kmo’s van de Vlaamse Overheid. Initieel onder de naam “opleidingscheques” later geëvolueerd tot kmo-portefeuille, steeds met hetzelfde doel voor ogen: kmo’s ondersteunen in hun professionaliseringsproces.

Als kmo kiest u volledig vrij waarvoor u de kmo-portefeuille aanwendt, voor advies en/of opleiding. Het Agentschap Innoveren & Ondernemen stelt u één totaalbedrag ter beschikking.

Kleine ondernemingen krijgen een maximale jaarlijkse totaalsubsidie van 10.000 EUR, het steunpercentage bedraagt 40%. Bij middelgrote ondernemingen kan de jaarlijkse totaalsubsidie oplopen tot 15.000 EUR, met een steunpercentage van 30%. Weet u niet zeker of u een kleine of een middelgrote onderneming bent? Wij helpen u graag verder.

Meer informatie vindt u op de website van het Agentschap Innoveren & Ondernemen (www.vlaio.be).

What’s in it for me?
Tegenwoordig wordt het steeds moeilijker voor een bedrijf om zijn opties te beoordelen en ervoor te zorgen dat aan elk genomen besluit volledige aandacht is gegeven.

Aan de hand van opleidingen en/of advies op maat wenst Flamand en Partners u te begeleiden doorheen het groeiproces van uw onderneming.

Advies is advies, gaat het nu om strategisch advies rond bedrijfsoverdracht en –overname of éénmalige algemene adviezen. Elke afgeleverd advies kan deels gesteund worden door de kmo-portefeuille.

Wij tekenen voor de uitwerking van adviezen in o.a. volgende situaties:

Het opstellen van een overdrachtsplan:

 • Familiale opvolging
 • Opvolging door Key medewerkers (Management Buy Out)
 • Opvolging door een externe kandidaat (Leveraged Buy Out)
 • Overname door eigenaar en investeerder (Owner Buy Out)
 • Verkoop aan een derde partij

Opportuniteitsanalyse in het kader van groeibeleid

 • Fusie met een ander bedrijf
 • Splitsing van de bestaande activiteiten
 • Overname van een ander bedrijf
 • Samenwerking met een ander bedrijf

Optimale structuur voor het kapitaal van uw onderneming

 • Bijzondere transacties of structuren
 •  

Flamand & partners de perfect match?
Onze toegevoegde waarde bestaat erin aandacht te besteden aan het volledige proces. Essentieel in een herstructureringsproces of bij een succesvolle bedrijfsoverdracht is rekening te houden met de wensen van alle relevante partijen.

De subsidie kan evenwel niet gebruikt worden voor gewone accountancy- en boekhoudwerkzaamheden, noch voor courante of regelmatig terugkerende fiscale adviezen. Voor meer informatie kan u steeds bij ons terecht.

Voor meer informatie betreffende veel gestelde vragen kan u steeds terecht op de website van het Agentschap Ondernemen.